Inkubatorsamling – erfaringer fra Nyby med Fredrik Gulowsen og Salvador Baille

Månedens inkubatorsamling startet med daglig leder Bjarne Tvete og en oppdatering om Aggrators planlagte investeringsselskap. Deretter ble tre nye inkubatorselskaper introdusert; Avisomo og BioEdel med datterselskapet BioVekst. Samlingen fortsatte med en samtale mellom Fredrik Gulowsen, co-founder av kolonial.no/ODA, Nyby og Skyfall Ventures, og Salvador Baille om sentrale erfaringer fra disse oppstartsprosessene.

Fredrik Gulowsen deler erfaringer om avtaler med det offentlige og FOU-unntak som verktøy i denne prosessen

Gulowsen kunne dele erfaringer fra etableringen av Nyby, og hvordan gründerne prioriterte å kommunisere verdien av deres produkt ved bruk av enkle slides før man i det hele tatt hadde skrevet en eneste linje kode. Hovedbudskapet er at man ikke nødvendigvis må ha et produkt eller en Minimum Viable Product en gang for å selge hvis man treffer behovet.

Gjennom FOU-unntak fra offentlige innkjøpsregler fikk Nyby innledende kunder i det offentlige (kommuner), som førte til en effektiv pilotering av tjenesten. Kundene bidro i utvikling av rutiner for innføring og drift både i Norge og utlandet.

Kombinert med forankring på toppledernivå og en forretningsmodell som gjør løsningen attraktiv å bruke har dette ført til aktiv etterspørsel og mersalg til nye kommuner.

Avslutningsvis ble investeringsstrategi og oppbyggingen av Skyfall Ventures oppsummert, med en beskrivelse av kriteriene som Skyfall benytter for vurdering av investeringer.

Fullstendig opptak av samlingen er tilgjengelig for våre medlemmer og partnere på aggrator.com/community

Investeringsselskapet Aggrator Invest
Med godkjenning fra styret på plass skal det frem mot sommeren utarbeides et endelig forslag på organisasjonsstruktur, styresammensetning, investeringskomité og juridisk grunnlag for en investeringsarm. En del av målsettingen for Aggrator Invest er at enkelte bidragsytere i Aggrator-økosystemet skal kunne investere i nevnt investeringsarm.

Nye selskaper inn i Aggrator
Avisomo utvikler og leverer modulære løsninger for innendørs vertikalt landbruk.
BioEdel og BioVekst skal kommersialisere naturlige råvarer som skogsbær og bjørkesaft fra Østfoldregionen, les pressemelding her.

For utfyllende informasjon om Aggrator Invest eller andre tjenester i regi Aggrator, kontakt daglig leder Bjarne Tvete eller partner for mentoring og investering Salvdor Baille.