Inkubatorbedriften ’Saga Robotics’ henter kr 100 mill

Landbruksrobotikk og automatisering er ett sterkt økende interessefelt for mer miljøvennlig og lønnsom matproduksjon. Nylig har Saga Robotics, et selskap i porteføljen til Aggrator Inkubator Ås, lukket en emisjon på kr 100 millioner hvor blant annet det statelige klimainvesteringsfondet Nysnø er med som en av investorene. Saga Robotics utvikler landbruksroboten Thorvald, en autonom og fleksibel driftsrobot som kan utføre flere oppgaver i åker, hager og veksthus.

I dag er Thorvald blant annet i drift hos jordbærdyrker Ekeberg Myhrene i Sylling. Gården benytter roboten til å UV-bestråle plantene for å bekjempe den skadelige soppen meldugg. Fremtidens anvendelsesområder for Thorvald er mange. Roboten skal programmeres for å høste avlinger, fjerne ugress, klippe gress samt samle data for såkalt presisjonslandbruk. Teknologien som benyttes i Thorvald er utviklet ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet.

Les mer på Shifter

Aggrator Inkubator Ås gratulerer!